Varierad kost när du arbetar hemifrån
Home Artiklar 3 enkla steg till en varierad kost vid hemmajobbEnstaka inlägg

3 enkla steg till en varierad kost vid hemmajobb

Ett par mackor eller lite flingor framför datorn.  En snabbtinad Billys-pizza i mikron. Känner du igen dig? Idag är vi många som jobbar av hemifrån, men långt ifrån alla orkar eller har inspiration till två lagade mål mat om dagen. Här kommer tre tips till dig som vill äta mer varierat – även under hemmalunchen.

1. Välj kost som hjärnan mår bra av

Ge hjärnan rätt förutsättningar att prestera genom att välja mat som är bra för både den och resten av kroppen. Fet fisk, olivolja, skaldjur, rotfrukter, baljväxter, frukt, bär och grönsaker är mat som håller blodsockret på en jämn nivå och energin uppe hela arbetsdagen. Tillsätt nötter och frön i dina maträtter; de är fulla av olika näringsämnen så som zink, koppar och magnesium. Här beskriver vi närmre hur rätt mat påverkar vår kropp och vårt psyke.

2. Planera luncher som går snabbt att laga

Ett givet alternativ är naturligtvis att göra lunchlåda även vid hemarbete – att lägga under rester från gårdagens middag minskar risken att du tar till snabba kolhydrater eller hel- och halvfabrikat. Men vill du äta riktigt varierat finns också en mängd luncher som går snabbt att slänga ihop. Sallad med lax, räkor, kyckling eller fetaost till exempel, eller en snabbmixad soppa att värma. WW ViktVäktarnas omelett med chorizo och salladsost är också en perfekt jobblunch som håller dig mätt länge! 

3. Rensa bort sockerrika frestelser under jobbveckan

Sockret i godis, bullar och läsk påverkar både ditt blodsocker, din energi och din prestationsförmåga. Se till att rensa bort alla sockerrika varor hemma under arbetsveckan och unna dig under lite under helgen istället. Satsa på grönsaker och frukt som mellanmål. Lägg cocktailtomater och sockerärtor i en skål och ha vid datorn eller skiva upp äpple och pudra över kanel eller kardemumma. Supergott! Här kan du läsa mer om hur socker – och även fel sorts fett – påverkar din hälsa.