Home Media bilder Bilder användaInnehåll efter folder

Bilder använda

Bilder klara
Kvinna får personligt stöd, motivation och uppföljning med mobiltelefon

På ViktVäktarnas livesända workshops får du regelbunden återkoppling, personligt stöd, motivation och uppföljning. Vi utvärderar veckan som har varit, och p

Anslut till ViktVäktarna På Jobbet via Zoom

ViktVäktarna ger deltargarna det starkaste stödsystem för viktminskning som fungerar! Coachledda, vetenskapligt stödda workshops som tillhandahåller etablerade tekniker för viktnedgång och hälsosamma vanor.

Under varje workshop presenterar vi ett nytt tema med olika strategier och ger möjlighet till diskussion och utbyte av erfarenheter inom gruppen. Här får deltagarna en regelbunden återkoppling, personligt stöd, motivation och uppföljning. Vi utvärderar veckan som har varit, och planerar framåt.

Under timmen har deltagaren även tillgång till check-in. Här finns utrymme att väga sig och att samtala kring sina individuella mål. En check-in sker avskilt med sekretess. Vid livesända workshops använder vi private meetings in breakout rooms.

Bilder rubriker
Artiklar om viktminskning och viktnedgång

Här finns artiklarna för den som vill fördjupa sig i hälsosamma vanor

Artiklar om viktminskning och viktnedgång

Hälsa och må bra på jobbet har aldrig varit mer aktuellt än nu. Här finns artiklarna för den som vill fördjupa sig i hälsosamma vanor, återhämtning på arbetet, och hur man utvecklar medarbetarskapet inom ramen för företagshälsovård och viktnedgång.

Bilder rubriker
Coach leder vetenskapligt stödda workshops på en arbetsplats

Deltagarna får vårt starkaste stödsystem för viktminskning som fungerar

Så fungerar ViktVäktarna På Jobbet

Deltagarna får vårt starkaste stödsystem för viktminskning som fungerar! Coachledda, vetenskapligt stödda workshops som tillhandahåller etablerade beteendeförändringstekniker för viktnedgång och hälsosamma vanor. Dessutom lovar vi en rolig stund och en stärkt gemenskap över befattningsgränserna.

Bilder sidor
Chefen informerar medarbetare om Friskvård med ViktVäktarna

ViktVäktarna På Jobbet är ett bra komplement till företagshälsovården

ViktVäktarna på din arbetsplats godkänt som friskvård enligt Skatteverket

Vi kan hjälpa er att öka frisknärvaron genom att erbjuda dina medarbetare kunskap, insikter och motivation till hälsosamma vanor, som hjälper dem att gå ner till, eller bibehålla, en hälsosam vikt. Det lönar sig att investera i era medarbetares hälsa, eftersom hälsosamma vanor leder till ökat välmående och bättre prestation. Inspirera dina anställda genom din arbetsplats! ViktVäktarna på jobbet hjälper er att komma igång!

Bilder klara
Medarbetare på jobbet pratar om ViktVäktarnas program i fikarummet

Deltagarna introduceras till ViktVäktarnas program

ViktVäktarnas program

Deltagarna introduceras till ViktVäktarnas program med Points, där vi omvandlar komplexa näringsvärden till en enkel och lättförståelig siffra. Deltagarna får tillgång till de inspirerande och motiverande interaktiva redskapen i vår hyllade WW-app. Där bevakar man bland annat vad man äter, hur man rör på sig och följer sin viktnedgång. Vår coach lär er samtidigt nya tekniker och strategier, samt följer upp deltagarnas hälsoresa varje gång ni träffas.

Bilder sidor
Medarbetare deltar i en workshop på arbetsplatsen

Livesända workshops eller fysiska workshops på arbetsplatsen

Workshop med ViktVäktarna På Jobbet

Ni väljer om en Coach ska komma till er arbetsplats eller om ni föredrar coaching via våra livesända Workshops – där dina medarbetare kan delta var de än befinner sig. Välj den workshop som passar er bäst! Om Workshopen hålls på arbetsplatsen sker det under arbetstid eller i anslutning till arbetsdagen. Det gör det enkelt för medarbetare att delta. Ett utmärkt tillfälle att knyta arbetsgruppen närmare sig.

Bilder sidor
Deltagare dricker vatten efter ett träningspass

ViktVäktarna mer än bara viktnedgång

Viktnedgång och viktminskning med hälsosamma vanor

ViktVäktarna har under de senaste 50 åren varit världsledande inom viktminskning, men vi erbjuder mycket mer än så. Med vår erfarenhet och djupa kunskap inom beteendevetenskap, strävar vi efter välbefinnande tillgängligt för alla – oavsett om det betyder att äta bättre, röra på sig mer, utveckla positiva tankar eller upprätthålla en god sömn.

Bilder rubriker
Jobbigt att träna och att gå ner i vikt

Sannolikheten att dina medarbetare oroar sig för sin hälsa är mycket stor

Oroar sig för sin hälsa och att man inte tränar

Sannolikheten att dina medarbetare oroar sig för sin hälsa är mycket stor. I en undersökning som vi på ViktVäktarna nyligen lät Kantar Sifo göra framkommer att så många som 81 procent av alla anställda oroar sig för sin hälsa idag. Var tredje gör det flera gånger i månaden. De främsta insatserna man gjort för att förbättra sin hälsa har varit att satsa på bättre kost, mer träning och mindre stress. Var fjärde har valt att dra ner på alkoholen och ungefär lika många har fokuserat på att gå ner i vikt och bättre sömn.

Bilder sidor
Fyra av fem anställda oroar sig för sin hälsa

Idag blir svenskarna överösta med olika hälsobudskap som i sin tur kan leda till stress

Fyra av fem anställda oroar sig för sin hälsa

Idag blir svenskarna överösta med olika hälsobudskap som ska få oss att må bättre. Vi ska äta bättre men inte allt, vi ska träna i intervaller och vi ska yoga, ta oss tid till barnen men också hitta egentid, vi ska jogga och vi ska promenera, vi ska stänga av mobilen och hålla oss uppdaterade, vi ska sova längre men inte för länge, vi ska ta vara på solljuset och vi ska undvika solen. Inte bara är hälsobudskapen många – de kan också vara motsägande och för den med för höga ambitioner kan det lätt bli för mycket. 

Bilder rubriker
Trött medarbetare på arbetsplatsen

Ta dig igenom arbetsdagen efter en dålig natt

Sov bättre med ViktVäktarna

Drick kaffe – men i lagom mängd. Koffein är en effektiv energihöjare och hjälper dig genom de svåraste dipparna. Kom ihåg bara att koffeinet sitter kvar i systemet i timmar, det finns ingen anledning att överdriva. En till två koppar under arbetsdagen räcker egentligen för maximal effekt, givet att det är pigghetskänslan du vill åt.

Bilder klara
Trött man på jobbet ska klara arbetsdagen

En lång arbetsdag efter en natt med lite sömn är en utmaning för de allra flesta

Ta dig igenom arbetsdagen

Trött och sömnig på arbetet efter en dålig natt​? Genom att göra smarta val under dagen kan du enkelt skjuta på tröttheten tills du kommer hem igen. ViktVäktarna ger dig 5 enkla tips på hur du tar dig igenom arbetsdagen.

Bilder sidor
Medarbetare håller i en Mobil App för viktnedgång och hälsa

Verktygen ni behöver med vetenskap och bästa viktminskningsprogram

Vi har verktygen du behöver för viktminskning och hälsosamma vanor

Deltagarna introduceras till ViktVäktarnas program med Points, där vi omvandlar komplexa näringsvärden till en enkel och lättförståelig siffra. Gruppen får tillgång till de inspirerande och motiverande interaktiva redskapen i vår hyllade app från ViktVäktarna. Där bevakar man bland annat vad man äter, hur man rör på sig och följer sin viktnedgång. Vår coach lär er samtidigt nya tekniker och strategier, samt följer upp deltagarnas hälsoresa varje gång ni träffas.

Bilder sidor
Kvinna motionerar på gym med friskvårdsbidrag

Motivera dina medarbetare att faktiskt nyttja förmånen med friskvårdsbidrag

Erbjud friskvårdsbidrag till dina anställda

Många kanske kopplar ihop friskvårdsbidraget med köp av ett gymkort, vilket inte passar alla. Men det finns en uppsjö av aktiviteter där motion och kost fortfarande står i fokus, alltifrån dans till kurser inom viktminskning. Skicka ut ett mejl med information om de olika aktiviteter som ingår så att medarbetarna kan hitta vad just de behöver.

Bilder sidor
Varierad kost när du arbetar hemifrån

ViktVäktarna ger dig några enkla steg till bättre mellanmål när du arbetar hemifrån

Varierad kost när du arbetar hemifrån

Välj mat som hjärnan mår bra av och rätt förutsättningar att prestera genom att välja kost som är bra för både den och resten av kroppen. Planera luncher som går snabbt att laga. Ett givet alternativ är naturligtvis att göra lunchlåda även vid hemarbete. Men vill du äta riktigt varierat finns också en mängd luncher som går snabbt att slänga ihop. Sallad med lax, räkor, kyckling eller fetaost till exempel, eller en snabbmixad soppa att värma. ViktVäktarnas omelett med chorizo och salladsost är också en perfekt jobblunch som håller dig mätt länge!

Rensa bort sockerrika frestelser under jobbveckan. Sockret i godis, bullar och läsk påverkar både ditt blodsocker, din energi och din prestationsförmåga. Satsa på grönsaker och frukt som mellanmål. Lägg cocktailtomater och sockerärtor i en skål och ha vid datorn eller skiva upp äpple och pudra över kanel eller kardemumma. Supergott!

Bilder sidor
Kvinna går i trappan och följer hälsosamma vanor

ViktVäktarna På Jobbet inspirerar till hälsosamma vanor

ViktVäktarna På Jobbet inspirerar till hälsosamma vanor

ViktVäktarna erbjuder mycket mer än viktminskning och viktnedgång. Med vår erfarenhet och djupa kunskap inom beteendevetenskap, strävar vi efter välbefinnande tillgängligt för alla – oavsett om det betyder att äta bättre, röra på sig mer, utveckla positiva tankar eller upprätthålla en god sömn.